Selecteer een pagina

The Chicago Funk

Meet the Band

Clayton Peroti

Lead Vocalist

 

De muzikale carrière van de uit Suriname afkomstige Clayton Peroti leidde hem naar de grote podia in binnen-en buitenland. Als leadzanger van onder meer de Kasimex House Band toerde hij door Suriname, Frans-Guyana en Nederland. Hij trad op tijdens Disco Mania en Motown Mania op Curaçao en was lid van het Rotterdamse gospeltrio G-Roots.

Clayton volgde een dansopleiding bij de befaamde Lucia Marthas en vertolkte mooie rollen in internationale musicals als ‘The Lion King’ (Simba en Pumbaa), ‘Nôtre Dame de Paris’ (Clopin), ‘Dreamgirls’ (James Thunder Early) en ‘Tarzan’ (als de gorilla Tark). Clayton won in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award voor mannelijke bijrol in een grote productie voor zijn rol van Tark in de musical Tarzan.

Een greep uit de overige tv- en theaterprogramma’s waarin Clayton was te zien en te horen: ‘Star Nights in the Stage’, ‘Lee Towers Harbourlights’, de dinershow van Frank Wentink in Studio 21, de eerste theatershow van Jörgen Raymann, ‘Miss Suriname’ en ‘De Eenheid is Kracht Award-show’.

Nigel Brown

Lead Vocalist

 

Nigel Brown was één van de talenten van de kijkcijfer hit ‘The voice Of Holland’. Hij werd één van de publiekslievelingen door zijn spectaculaire optredens en waanzinnige stem.

Nigel wist op jonge leeftijd dat hij zanger wilde worden. Vanaf dat hij zich kan herinneren is hij al bezig met zingen. Hij voelt zich het beste op het podium en dat is ook duidelijk te zien.

Nigel is een artiest die van elk optreden een feest maakt, zowel voor jongen als oud. Of het nu een ballad of een up-tempo nummer is, in het Nederlands of Engels: Nigel beheerst alle elementen.

Nigel heeft gestudeerd aan het conservatorium InHolland te Alkmaar.

In de afgelopen jaren heeft Nigel aan meerdere theater, televisie en filmproducties mogen meewerken waaronder: Idols 4(’07-’08), The Voice of Holland 1(’10-’11)2, The Passion 2014, R&B ’90 Live (’11), JEANS (’12-’16), The Lion King NL (’16-’19) en The Lion King UK RHINO Tour (’19-’21), Aida in Concert (’19), sprak hij de stem in voor Mr. Ray Garner in Soul (’20) en vertolkte één van de hoofdrollen als Geest van Kassim in Disney’s Aladdin (’21-’23).

David Gonçalves

Lead Vocalist

 

David’s passie voor soul en gospel startte al op 10-jarige leeftijd toen hij deelnam aan een gospelkoor. Toen kon hij nog niet weten dat hij later met grote (gospel) sterren zou gaan werken. Met name Edwin Hawkins, de uitvoerder componist, schrijver van het legendarische gospel nummer ‘Oh happy day’.

In 2002 bracht hij het tot de finale in de eerste editie van ‘Idols’ en behaalde de 5e plaats van de laatste 10 finalisten. Hij scoorde een platencontract en schreef samen met Alain Clarke zijn debuutsingle ‘Running away’.

In samenwerking met house-act Chocolate Puma bracht David in 2005 een grote hit ‘Always and Forever’, die wereldwijd hoog op de internationale hitparades prijkte.

David werkte met grote namen als Bob Sinclair en Roger Sanchez. In 2013 nam David opnieuw deel aan een tv-talentenshow. In ‘The Voice’ behaalde hij de live shows met coach Roel van Velzen.

Als zanger, danser en acteur speelde David een groot aantal rollen in grote theaterproducties als ‘Jeans’, ‘The Soul of Motown’, ‘Dreamgirls’, ‘Daddy Cool’, ‘My name is Michael’, ‘Soul Brothers, en onlangs ‘The Lion King’ (hoofdrol Mufasa t/m 2019).

Clifton End

Lead Vocalist

 

Binnenkort meer info.

Henry Sopacua

Bassist/Bandleider/Backing vocals

 

Henry is een freelance sessie/studio muzikant. Op jonge leeftijd (15 jaar) is hij begonnen als drummer, daarna als gitarist, maar nadat zijn broer thuiskwam met een basgitaar heeft Henry uiteindelijk zijn liefde gevonden in de basgitaar.

Het muziek maken is met de paplepel ingegoten, aangezien de meerderheid uit het gezin (van 12 kinderen) uit muzikanten bestaat. Samen met zijn broer Jeffrey Sopacua heeft hij ook al jaren een jazzrock/-fusion band “Rammenas” waar zij ook eigen albums hebben opgenomen en door het hele land hebben optreden. Tegenwoordig op projectbasis als de “Sopa Bros”.

Naast dat Henry een veelgevraagde studio- en sessiemuzikant is heeft hij in de loop der jaren ook ervaring opgebouwd door clinics en lessen te geven op onder andere: Popacademie (Leeuwarden), Muziekschool Ben Hesselink en op verschillende scholen (basis- en middelbaar onderwijs).

Henry heeft opgetreden met een aantal (inter)nationale muzikanten en artiesten en op diverse (inter)nationale podia/festivals gespeeld, waaronder: Berget Lewis, Jan Akkerman, Candy Dulfer, Ryan Shaw, Ben l’Oncle Soul, Jörgen Raymann (Raymann is laat), Ruben Hein, Danny Boy (Tupac I ain’t mad at cha), Danny Lerman, Richard Smith (L.A. Chill Harmonic), Chielli Minucci (Special EFX), Lello Panico ( Ita) ,Tim Gant (USA), Elske DeWall, Hind, AdLicious, Jimmi Belmartin, Loïs Lane, op Java Jazz (Jakarta), in Budapest, Antwerpen, Los Angeles en nog zoveel meer.

Henry speelt op Rikkersbassen (dark treeline en powerline) www.rikkersgitaarbouw.nl

Danjil Tuhumena

Drummer en Backing vocals

 

Danjil komt uit een zeer muzikale familie. Zo speelde hij op 3 jarige leeftijd al in een bandje met zijn vader, broers & zus genaamd ‘The Family Song’. Zijn vader is de allerbelangrijkste inspiratiebron geweest.

Danjil is altijd bezig geweest met muziek en heeft hierna in diverse bands gespeeld. In 1999 heeft hij een eigen band opgericht genaamd ‘Djanecy’ (vernoemd naar zijn dochter) met deze band heeft hij 2 albums uitgebracht. Ook stond Danjil met ‘Djanecy’ twee keer op het ‘Java Jazz Festival’ in Jakarta. In 2007 is hij gestopt met de band ‘Djanecy’.

Jarenlang is Danjil bezig geweest met het maken van muziek, zo speelt hij onder andere geweldig gitaar, bass, drums en kan ook nog eens geweldig zingen. Danjil componeert en schrijft zijn eigen muziek in zijn studio aan huis.

In de Molukse scene is Danjil zeker geen onbekende. Vooral Zo mooi en Voor eens en altijd zijn twee van Danjil ‘s bekendste liedjes onder de Molukkers maar reeds ook bij menig Nederlander. Daarnaast heeft Danjil inmiddels ook met veel muzikanten in de Nederlandse scene gespeeld zoals: Dri3man (Nick Bult, Lodewijk van Gorp en Ferry van Leeuwen) Tessa Boomkamp, Phaedra Kwant, Berget Lewis, Jared Grant, Dewi Pechler, Anita Meyer, Sarina Voorn, Jill Helena, Sharon Doorson, Marlayne Sahupala, Shirma Rouse, Do, Yes-R etc.

In 2011 deed Danjil mee aan het 2e seizoen van ‘The Voice of Holland’. Zijn coaches waren Nick & Simon, hij haalde de tweede ronde van de liveshows. Tijdens ‘The Voice’ heeft hij Charly Luske leren kennen, inmiddels een goede vriend en collega. Danjil treed momenteel wekelijks op met Charly en heeft daarnaast ook nog zijn eigen optredens.

Dwight Muskita

Percussionist

 

Dwight Muskita is een percussionist van Nederlands–Molukse afkomst, die optreedt sinds 1985. Hij heeft door heel Europa en ver daarbuiten gespeeld waaronder China, Curaçao, Indonesië, Turkije, Verenigde Staten.

Van oorsprong is Dwight een autodidact en heeft zich verder ontwikkeld door Latin percussion te studeren aan het conservatorium in Hilversum.

Na zijn studie ging hij naar Los Angeles om te studeren met wereldbekende percussionist en goede vriend Ron Powell, bekend van o.a. Madonna, Kenny G (saxofonist), Diana Ross en Tania Maria. Ieder jaar gaat hij nog steeds terug naar Ron Powell om zich nog verder te ontwikkelen.

Dwight gelooft dat een goede percussionist zich continue ontwikkeld en leert. Het gebruik van zijn creativiteit, een stukje humor en spelen vanuit zijn hart, maakt dat hij een eigen stijl heeft.

Als een allround percussionist heeft Dwight met veel verschillende bands en artiesten nationaal en internationaal gewerkt:

Stevie Wonder, Kenny G (saxofonist), Diana Ross, Jocelyn Brown, Candy Dulfer, Lee Towers, Rosa King, Wolter Kroes, Frans Bauer, Danny Malando Orchestra, Tristan, Lois Lane, Massada, Sonny’s Inc. The Rocket Man (Elton John Tour).

Dwight heeft ook TV Optredens gedaan met de volgende nationale en internationale artiesten: Lionel Richie, Laura Pausini, Gloria Estefan, Mary J Blige, Gypsy Kings, Ricky Martin, Time Bandits, Jamie Cullum, Phill Collins, Massada, Franklin Brown and Maxine (Songfestival 1996 Oslo met “De Eerste Keer”), Aristo’s big band. Dwight is endorsee van Latin Percussion, Vater stokken, Audix microfoons, Humes and Berg Cases, Meinl Cymbals, Gibraltar Hardware, Roland electronics en Duende cajons.

Dominick Amatsahip

Gitarist/(Backing) vocalist

Gitarist Dominick Amatsahip kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Met familie in Suriname en Nederland die zingen, gitaar spelen en zelf muziek schrijven, wordt hij al snel verliefd op muziek.

Op 11 jarige leeftijd raakt hij voor het eerst een gitaar aan terwijl hij eigenlijk liever eerst drummer wilde worden. Viool, piano..het kwam ook nog voorbij. Maar zingen en gitaar spelen bleef hangen en op zijn dertiende stond hij voor het eerst met een bandje op het podium. De kick van spelen en de feedback van het publiek deed hem echt realiseren dat dit was wat hij wilde. Hij rondde de Mavo af, schreef zich in voor de Havo voor Muziek en Dans en door naar het Conservatorium in Rotterdam. Lessen van Age Kat, Menno Gootjes en Leendert Haaksma hielpen hem zijn spel te perfectioneren.

Al vrij snel na het behalen van zijn diploma kwam Dominick door een auditie in aanraking met de Blue Man Group (BMG). Een theatergezelschap uit Amerika dat in de rest van de wereld ook shows neer wilden gaan zetten. Hij had toen nog geen idee wat een belangrijk hoofdstuk dit zou gaan worden zowel in zijn carrière als zijn leven. De jongens van BMG verwelkomden hem, uit duizenden aanmeldingen, met open armen en na twee maanden trainen in Berlijn openden ze een vaste show in Amsterdam. Een jaar van spelen op verschillende onbekende snaarinstrumenten waaronder Chapmanstick en Zither, met zijn gezicht in felle kleuren schminck, hij voelde zich meer dan op zijn plaats. Het gevoel van een tweede familie bestaande uit gerenommeerde muzikanten van over de hele wereld, was een droom die uitkwam. Toen de show in Amsterdam stopte, werd hij gevraagd om te komen spelen in Oberhausen. Ze speelden elke avond een uitverkochte show voor uitzinnig publiek. Uiteindelijk stopte ook die show maar het spelen bij BMG was nog niet voorbij. Een aantal maanden op een van de grootste cruiseschepen die vanuit Miami vertrok en daarmee havens als Sint Maarten, de Bahama’s, Las Palma, Mexico, Honduras, Sint Thomas en meer aandeed, volgde.

De geboorte van een dochter deed hem besluiten om zijn carrière voort te zetten in Nederland en hij speelde vanaf dat moment bij meerdere coverbands naast invalklussen voor BMG in Zwitserland, Oosterijk, Duitsland en speelde met Tracy Bonham in Spanje.

Bij mashup coverband Popgunnn (in 2020 uitgeroepen tot beste coverband van Europa) vond hij zijn draai en daar tourt hij tot op heden nog steeds mee. Naast de grote festivals in Nederland staan ook Frankrijk, Dubai, België en Duitsland standaard op het programma.

De trein van de Chicago Funk is er één waar hij voor gevraagd is om te komen spelen. Met zijn strakke gitaarrifjes (Spike roemde hem om zijn ….) zijn stem in de backing vocals en zijn gekke maar ook relaxte persoonlijkheid maakt hem een goede teamspeler in de band. Hij kijkt uit naar deze nieuwe reis en heeft er zin in om met deze te gekke band een goede show neer te zetten waar ook live iedereen op mee swingt!

Werner van Gool

Toetsenist bij The Chicago Funk

 

Speel vanaf ongeveer 3e jaar en altijd een passie gebleven. Les v.a. 7e jaar en met 10 jaar begonnen met het begeleiden van koren en optredens bij concerten. Op 15e mijn eerste band. Vanaf 18e veel sessiewerk en invalklussen gedaan naast mijn werk als Software Engineer. Ondertussen lessen gevolgd bij verschillende leraren waaronder Glenn Corneille en Egbert Derix.

Inmiddels o.a. gespeeld bij:

Toontje Lager, Het goede doel, RTL Dinnershow, Symfo Classics, Abba the Music, Hollywood Boulevard, Nick Bult Band, Nixfactor band, Dewi’s Jam, Vera de Bree, Jelle Amersfoort, Zeno (Toto tribute)

Diverse artiesten mogen begeleiden waaronder:

Tony Hadley, Quido van de Graaf, Ruth Jacott, Alma Nieto, Gerard Joling, Ricky Koole, Karin Bloemen, , Xander de Buisonje, Chantal Janzen, Ge Titulaer, Rene van Wegberg, Robert Leroy, Luc Devens, Lex Uiting, Rachel Kramer, Kelvin Allison, Big Black and Beautifull

Heb enorm veel zin in deze nieuwe EWF tribute en zie er erg naar uit dit met zulke ervaren muzikanten te mogen doen. Hopelijk beleeft het publiek er net zoveel plezier aan als wij tot nu toe.

Danielle Gombert

Saxofoniste

 

Danielle Gombert, 26 jaar, sinds 2013 te vinden in het ‘muzikale’ veld.

Als kind van 11 jaar oud begonnen op de altsaxofoon bij de lokale muziekvereniging in Middelstum, Groningen. Na de middelbare school de keuze gemaakt om aan het Noorderpoort, Kunst & Multimedia te gaan studeren in de richting muziek. Op deze opleiding kwam ze in aanraking met de band ‘The Rising Sun’ (reggae/ska/rock) waar ze van 2013-2015 bij heeft gespeeld.

Dankzij saxofoondocent Stanley Medema is ze terecht gekomen bij de ‘Great Piano’s’ waar ze als sessiemuzikant in fungeert en bij ‘Papa di Grazzi’, een cover/feestband gelocaliseerd in Oude Pekela, Groningen. Hiermee heeft Danielle 4 jaar opgetreden met als rol saxofoon/trompet/zang/dans.

Na het Noorderpoort was er de wens om aan het conservatorium te studeren en dit heeft ze gedaan aan zowel de jazz, als de classical conducting opleiding aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Tegenwoordig is Danielle werkzaam als docent saxofoon/trompet, arrangeur/componist in de HaFaBra sector, sessiemuzikant bij DJ’s/ pianoshows/ DamesDraaienDoor, basgitarist bij Woodgrain (blues), tenorsaxofonist/trompettist bij Soulvibration (soul) en natuurlijk als saxofonist bij Chicago Funk.

Funky Horns

Blazerssectie (poule)

 

Een poule van professionele blazers (trompet en trombone) die samen met onze #saxyfoniste Danielle Gombert “The Funky Horns” maken!

Pablo Martínez

Trombone

 

Jos van den Heuvel

Trombone

 

Paul Rademaker

Trombone

 

Álvaro Artime Jiménez

Trompet

 

Pablo Castillo Gómez de la Torre

Trompet

 

Álvaro

Trompet